KPD BouwOffice

Het Limburgse KPD is niet voor niets marktleider in software voor de bouwsector. Hun toonaangevende oplossing voor professionals, BouwOffice, streeft ernaar om alledaagse administratie, opvolging en opleveringen te vereenvoudigen — en maakt die belofte meer dan waar. Om die trend verder te zetten, en net zoals bij hun bestaande ERP-systeem aan de hoge verwachtingen van hun cliënteel te voldoen, deden ze voor hun vernieuwende mobiele apps beroep op betrouwbare experts. Hierbij kon een partner met uitgebreide kennis van user interface ontwerp natuurlijk niet ontbreken.

iPhone app design iPhone app design iPhone app design

Intuïtief en overzichtelijk

De functionaliteit en het gebruiksgemak van een uitgebreid pakket zoals BouwOffice vertalen naar de beperkte schermgrootte van een mobiel toestel is geen evidente opgave. Toch was het voor beide partijen een absolute essentie dat de app eenvoudig, vlot en aangenaam te gebruiken zou zijn. Bovendien moest een afwezigheid van visuele balast en ongebruikelijke interactiemethodes voor een vertrouwde en toegankelijke interface zorgen.

Onze aanpak

Via een uitgebreide wireframing-fase werden mogelijke navigatiemethodes verkend, waarbij ontstane pistes uitvoerig werden besproken en voor- en nadelen van elke oplossing afgewogen. Vervolgens werd de interface subtiel uitgewerkt volgens de bestaande huisstijl, met human interface guidelines van de beoogde platformen in het achterhoofd. Het resultaat was een ontwerp dat de onvoorspelbare een tijdkritieke activiteiten van de moderne bouwsector anticipeert en vereenvoudigt, zonder in te boeten op gewenste functionaliteit. Deze werd door onze designers uitvoerig toegelicht naar externe developers toe. Dankzij de ontwikkelklare oplevering konden zij bovendien direct aan de slag.

iPhone app design

KPD is Belgisch marktleider in software voor algemene bouw, renovatie, wegenbouw, installatie en aanverwante sectoren. Meer dan 400 bedrijven vertrouwen op hun kennis en expertise, wat van hun gemiddelde klantentevredenheidsscore van maar liefst 95% een extra indrukwekkende prestatie maakt.

Maak kennis met KPD